Kringgroep West-Brabant

opgericht in 1965
 
ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 40281445

Contacteer ons

Copyright © 2023 by "Ton Ramos"
All Rights reserved
E-Mail: info@somarshouse.nl
Link naar de foto's
VZH/IPO/SPH examen 19 maart 2023
 
Link voor de foto's                                             Link voor de video's
 
Vandaag hebben we op ons complex een VZH/IGP/SPH examen gehad.
Er hadden in totaal 7 deelnemers ingeschreven, 3 deelnemers deden VZH, 1 deelnemer IGP 1, 2 deelnemers IGP 2 en 1 deelnemer deed Speurhond 2.
 
Als Keurmeester hadden we deze keer Cees Jaspers.
 
Er waren 4 deelnemers van onze eigen kringgroep, 2 deelnemers van de Wildert en 1 deelnemer zonder vereniging.
Nadat iedereen zich bij onze secretaris had aangemeld en de adminstratie op orde was, zijn we nadat we nog een bakje koffie hebben genutigd, naar de speur weiden gereden.
 
Deze weilanden zagen er goed uit en ook het weer zat mee.
 
Rien van der Jagt met Ian vom Strauspark (Beer) (IGP 2) begon vandaag als eerste. Echter Beer had er vandaag niet zo zin in de eerste strek speurde Beer nog netjes en ging mooi af bij het eerste voorwerp. Jammer genoeg ging het daarna berg afwaarts. Bij de 1e hoek hed hij al moeite maar na flink zoeken ging hij toch nog verder en vond hij ook de 2e voorwerp. daarna ging het mis en moest de keurmeester het besluit nemen om de oefening af te breken omdat Beer niet meer speurde en dreigde in het volgende gelegde spoor te komen.
 
Als 2e was Ton Ramos met Cimba of Somarshouse (IGP 2) aan de beurt. Cimba had er vandaag zin in alleen de geleider dacht nog met een training bezig te zijn en vergat daardoor aan de start direct de 10 meter afstand te nemen. Gelukkig hervond jij zich en na ongeveer 5 meter bleef hij staan en nam de goede afstand aan. Cimba ging mooi af bij de eerste voorwerp en nam de eerste hoek zoals het hoort. Ook het 2e voorwerp was geen probleem. De 2e hoek liep ze een half metertje over maar vond uit zichzelf het goede spoor. Op de 3e en laatste strek pikte zij de snelheid een beetje op en liet mooi naar het laatste voorwerp.
Al met al eindigde deze combinatie met 97 punten
 
De derde loper was Anne Zaad-Pennings met Rover van zilveren loop (IGP 1). Ook deze combinatie kwam rond en kreeg 85 punten.
 
Als laatste was Dianka van der Ven met Aranka van de Donkere Velden aan de beurt. Deze combinatie had 2 weken eerder Speurhond 1 met succes gehaald en deed bij ons Speurhond 2. Ook deze combinatie kwam rond en kreeg 81 puten.
 
Terug op de club waren als eerste de VZH honden aan de beurt.
Als eerste kwam Carl Pfaff met zijn Andra van Hamersslag aan de beurt en behaalde een mooie 51 punten
Daarna Rob Schoor met Alvin van Hamersslag die een mooi appél liep en 57 punten behaalde
Felix van de Vlucht met Skye van de Zilveren loop behaalde 51 punten.
 
Daarna waren de IGP 1 en 2 combinatie aan de beurt om Appél te lopen.
Anne Zaad-Pennings liep met Rover 71 punten
Daarna was Rien van der Jagt met Beer aan de beurt. Helaas was deze combinatie al bij het speuren uitgevallen maar bij het Appél liepen zij toch nog 81 punten
Als laatste bij het appél liep Ton Ramos Met Cimba, Cimba had niet de aandacht naar de geleider die men graag wil zien. De oefeningen gingen voor de rest wel goed en ze sloten af met 85 punten.
 
Hierna werd de 2e deel van het VZH gelopen en alle 3 de combinatie slaagden hiervoor wardoor alle VZH combinaties zijn geslaagd,
 
Vervolgens werd begonnen met het pakwerk.
Anne met Rover haalde een mooie 94 punten en slaagde dus voor IGP 1 met 250 punten
Rien met Beer Werden helaas gedisqualificeerd wegens ongehoorzaamheid.
Als laatste liep Ton Met Cimba en haalden een mooie 92 punten en slaagde voor IGP 2 met een totaal van 274 punten

examen 19-03-2023